PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de kerkenraad
29 okt 2023 Vanuit de kerkenraad

13 oktober vergaderde de kerkenraad.

Als opening lazen we Romeinen 5:17-19. Genade in onze puinhoop. (de puinhoop die we als mensen van ons leven hebben.) Genade is Gods genegenheid jegens de mens. Dankzij Jezus Christus ziet God ons als goede mensen. Genade is een stem die ons aanspreekt te veranderen.

Momenteel zijn er weinig kinderen op de kinderkerk en wat verontrustend is nog veel minder leiding. De dankdag die altijd door de kinderkerk georganiseerd wordt en waar meestal een dikke dertig kinderen komen kan door bereidwilligheid en inzet van vrijwilligers gelukkig wel doorgang vinden. Het zou fijn zijn als er mensen opstaan die zich als leiding voor de kinderkerk zouden willen inzetten. Door het ontstane leidingtekort zal er per 1 november niet wekelijks maar eens per 14 dagen kinderkerk gehouden worden.

Per februari 2024 zijn er 3 vacatures binnen de kerkenraad nl. twee voor de functie ouderling en een voor de functie ouderling-kerkrentmeester. Op de gemeenteavond is besloten het plaatselijk regelement te wijzigen zodat alleen bloedverwanten in de eerste en tweede graad niet gelijktijdig zitting mogen hebben in de kerkenraad. De toevoeging aanverwant is vervallen zodat het wel mogelijk is dat bijvoorbeeld: zwagers en schoonzussen tegelijkertijd zitting hebben in de kerkenraad. Met dien verstande dat het percentage ambtsdragers dat familieverbanden heeft redelijk en billijk moet zijn ten aanzien van de complete kerkenraad. Het aanleveren van namen van lidmaten die verkozen kunnen worden voor de verschillende ambten zal in gang gezet worden. Middels de afkondigingen zult u op de hoogte gehouden worden over de voortgang van de ambtsdragersverkiezing.
terug
 
 
 
Liturgie (03-12-2023) (09:30 uur)
meer
 
Chr.Jeugdclub 12-15 JAAR
meer
 
Harkema uit Kapuna
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.