PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking Ter Overdenking

TER OVERDENKING

“Ben Ik zolang bij je en ken je mij niet…?” Joh. 14:9

Drie jaar lang trok Filippus, misschien wel dagelijks, op met Jezus de Rabbi uit Nazareth. Filippus woonde in Betsaïda Galilea, een stadje waar ook Petrus en Andreas woonden. Als Jezus begint met zijn werk zoekt Hij leerlingen en daarbij is ook Filippus en zegt tegen hem: “ga met Mij mee…” Filippus doet dat en dat komt omdat hij groot vertrouwen heeft in Jezus. Hij zoekt zelfs Natanaël, een goede bekende van hem op en vertelt Natanaël over Jezus, als de langverwachte Messias waarover Mozes en profeten hadden geschreven.
Je zou dus verwachten dat Filippus wist wie Jezus was. Tot dit moment als Jezus spreekt over zijn terugkeer naar de Vader en Filippus Hem vraagt: “wie is dan uw Vader / laat ons Hem zien..?” en Jezus reageert: “Ben Ik zolang bij je Filippus en ken je Mij niet..? (wie Mij gezien heeft heeft de Vader gezien..)
Misschien zit je je leven lang al in de kerk en toch kan het zo zijn dat je Jezus en dus God de Vader, niet kent.
Daarmee bedoel ik niet dat je ongelovig bent. Veel mensen zijn gelovig op de manier dat ze geloven dat God bestaat en Jezus en wat er in de bijbel staat. Kennen is echter meer. Kennen heeft te maken met relatie. Relatie zoals tussen man en vrouw, vaders, moeders met hun zoon of dochter. In die relaties weet je vaak, zelfs zonder woorden, wat de ander bedoelt of nodig heeft.
Zo is het ook met het ‘kennen’ van God. Hij kent jou want Hij heeft je gemaakt en oneindig lief.
Vanuit die liefde voor ons geeft God de Heilige Geest zodat ook wij Hem kunnen ‘kennen en liefhebben’. Als je bidt om de Heilige Geest komt Hij wonen in je hart en leer je zo de liefde van God steeds meer kennen en genieten, want God = Liefde….. altijd…

Harry Brouwer 
terug
 
 
 
Nieuwe leiding Törfclub gezocht
 
 
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.