PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de kerkenraad Vanuit de kerkenraad
Op dinsdagavond 10 mei vergaderde de kerkenraad.

De opening is vanuit Openbaring 22 over het levend water.
Deze vergadering stond in het teken van voorbereiding op de gemeenteavond  en voorbereiding op het gesprek met de classispredikant Ds. J. Hommes. De procedure die in onze classis wordt gevolgd is dat de classispredikant een gesprek  heeft met de kerkenraad, dat hij vervolgens advies uitbrengt aan het breed moderamen van onze classis en dat bij positief advies de solvabiliteitsverklaring wordt aangevraagd.

Dit gesprek met Ds. J. Hommes heeft plaatsgevonden op 12 mei om 16.00 uur in het gebouw. Het was een vruchtbaar gesprek waarbij we als kerkenraad aanwijzingen kregen hoe om te gaan met samenwerking met een andere gemeente en het delen van een predikant.

Het beleidsplan dat een geüpdatete versie is van het beleidsplan van december 2017 dat is ingestuurd voor de aanvraag van de solvabiliteit word door ieder college besproken en eventueel herschreven.

De vergadering gaat akkoord met de aanschaf van een snellere computer kosten ongeveer € 200 dit heeft als voordeel dat er geen twee presentaties meer hoeven worden gemaakt voor beamer en stream.

Belijdeniscatechese
Inventariseren zijn er jongeren die belijdenis willen doen, Als het geen grote groep is contact leggen met een omringende gemeente waar ze eventueel aansluiting kunnen vinden om daar mee te draaien.

De volgende kerkenraadsvergadering is D.V. donderdagavond 9 juni

 
terug
 
 
 
Kerkdienst Bekijken of beluisteren
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.