PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Wit

Wit

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De kleur wit werd verkregen uit vlas, wat op de aarde werd verbouwd. Met deze kleur wordt de vervulling van de profetische beloften  aangegeven.
Wit is de kleur, die symbool staat voor de aarde, als element van de schepping.
Dus: Wit --- Aarde --- profetisch is de kleur van reinheid en gerechtigheid.
Wit wordt gebruikt vanaf Kerst tot en met de 1e zondag van januari, vanaf Pasen tot  Pinksteren, de zondag na Pinksteren, bij een teken van het Verbond, dus met doop en avondmaal en bij rouwdiensten.

De symboliek op het witte kleed
Op het witte kleed staat een opengeslagen bijbel, met de letters Alfa en Omega, het begin en het einde. We verwijzen voor deze symboliek naar Johannes 1: “het Woord is vlees geworden”. In de bijbel openbaart God zich aan ons mensen, zodat wij Hem leren kennen. Ook ziet u een wijnrank. ”Ik ben de ware wijnstok” zegt Jezus in Johannes 15:1. Jezus openbaart zich 7 keer in het Johannes evangelie als “Ik ben”. “Ik ben het Brood des Levens”, “Ik ben het Licht der Wereld”, “Ik ben de Deur der Schapen”, “Ik ben de goede Herder”, “Ik ben de Opstanding en het Leven”, “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”.

terug
 
 
 
Ere Dienst 21-07-2024
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.