PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Avondmaal Avondmaal

In deze langdurige coronaperiode merken we dat sommige dingen gewoon gaan worden bijv. het niet zingen in de kerk, maar ook dat we het avondmaal niet op een verantwoorde manier kunnen vieren.
Toch hoort het vieren / houden van sacramenten bij de basisprincipes van gemeente-zijn en krijgt het af en toe aandacht op de kerkenraadsvergadering. Omdat de laatste versoepelingen van de maatregelen in combinatie met het vaccineren en de besmettingscijfers in de goede richting lijken te gaan hebben we als kerkenraad het voorstel om op D.V. 4 juli voor het eerst weer een avondmaalsviering te houden op een aangepaste manier.
Hierbij moet u denken aan het gebruiken van de wijn in kleine bekertjes en uiteraard zal het niet zittend aan tafel zijn, maar langs de tafel lopend.
We hopen dat zoveel mogelijk belijdende leden het verlangen zullen hebben om aan deze viering deel te nemen.
Misschien dat het aantal kerkgangers op dat moment boven de 30 ligt en anders moeten we ons aan de grens van 30 houden en zult u zich op de gebruikelijke manier moeten aanmelden.


 
terug
 
 
 
Nieuwe leiding Törfclub gezocht
 
 
meer
 
Kinderkerk
meer
 
Avondmaal
meer
 
Gemeente Avond
meer
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.