PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de Pastorie
30 mrt 2024 Vanuit de Pastorie

‘Kijk eens wat we gemaakt hebben!’ Vol enthousiasme kwamen onze kinderen terug van de kinderviering op biddag. Het blijft mooi om zoveel kinderen (en leidinggevenden) samen enthousiast bezig te mogen zien rondom een open bijbel. Bemoedigend ook om te zien dat er zoveel kinderen (en hun ouders) in het dorp de kerk weten te vinden.
Inmiddels zijn we bijna een jaar hier in de gemeente. De tijd is in onze beleving omgevlogen. Ergens is dat een goed teken. Het laat zien dat er genoeg te doen is en we het goed naar onze zin hebben. Tegelijkertijd kom je er gedurende zo’n eerste jaar achter wat er volgend jaar allemaal anders moet. Met de beide kerkenraden hoop ik daar de komende tijd over te spreken.
Met de jeugd uit Alteveer, Pekela en Rouveen mochten we een ontzettend leuk weekend hebben. Er werd zaterdagavond fanatiek (toneel) gespeeld, en zondag waren er twee mooie kerkdiensten met volop gelegenheid voor ontmoeting rondom de diensten. Mooi om zo samen met elkaar op te trekken en van elkaar te leren. Er werden ook heel wat filmpjes en foto’s gemaakt. Met onder andere een wel heel enthousiaste dominee… Het geeft iets aan van de goede sfeer moet u maar denken als de beelden u onder ogen komen 😊.
We leven na het Paasfeest toe naar Hemelvaart en Pinksteren. Een bijzondere tijd waarin we ook mogen genieten van de ontluikende natuur. Maar juist de heilsfeiten tillen ons boven de natuur uit. Het leven hier op aarde is vergankelijk, maar dankzij het werk van Jezus is er eeuwig leven.
En in Hem mogen wij ons verbonden weten.

Een hartelijke groet (mede namens het gezin),

Ds. Jan Admiraal 
terug
 
 
 
Ere Dienst (21-04-2024 (19:00)
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.