PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Vanuit de Pastorie
29 okt 2023 Vanuit de Pastorie

Uit de pastorie.

Inmiddels is het winterwerk gestart. Op DV 6 november is de volgende catechisatieavond. We gaan dan samen verder met de door de catechisanten aangedragen thema's. De opkomst bij de catechisaties is goed. Die bij de koffieochtend en gespreksavond wisselend. Met al het winterwerk in bedrijf merk ik wel dat er voor wat betreft mijn uren en tijdsindeling wat spanningen ontstaan. Met andere woorden: het is best wel druk, zeker in de avonden. De kerkrentmeesters en ondergetekende zijn dan ook in overleg hoe we de planning voor het verdere seizoen zo optimaal mogelijk vorm kunnen geven.

Het was bijzonder om voor het eerst in uw midden het Heilig Avondmaal te mogen vieren. Wat is het een geweldige genadegave om op deze manier geestelijk gevoed te mogen worden. De Heere spreekt niet alleen door Zijn Woord, maar maakt het heil zichtbaar en tastbaar.

Bij de zangdienst in Nieuwe Pekela zag ik een heel aantal mensen uit Tange-Alteveer terug. Mooi om zo over en weer elkaars tweede diensten te bezoeken. Met de jeugd van Nieuwe Pekela en Tange-Alteveer samen hopen we op DV 12 november een jongerendienst in Mussel te bezoeken. De jeugd ontvangt daar via de app een aparte uitnodiging voor. Met Harry Brouwer is overlegd dat er aansluitend aan een dienst waarin ik voorga de langverwachte jeugddienst zal worden gehouden. Deze zal aansluitend aan een reguliere dienst worden gehouden.

De gemeenteavond werd goed bezocht. We waren vlot klaar en als kerkenraad bereiden we ons nu voor op de komende kerkenraadsverkiezingen. Ik hoop en bid dat we ook in 2024 weer een voltallige kerkenraad mogen hebben.

Ds. Jan Admiraa
terug
 
 
 
Liturgie (03-12-2023) (09:30 uur)
meer
 
Chr.Jeugdclub 12-15 JAAR
meer
 
Harkema uit Kapuna
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.