PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking Ter Overdenking

God heeft een plan met je leven, je bent hier met een doel.
Geloof het diep van binnen, 't is meer dan een gevoel.

Wat is Gods plan met jouw leven? Goede vraag. Misschien sta je wel voor een moeilijke keuze, denk je na over je toekomst of vraag je je af waarvoor jij hier op aarde bent.
Je vuurt schietgebedjes af naar de hemel. En waar het geen schietgebedjes zijn, zijn het misschien wel grote smeek-gebeden om een antwoord. ‘Heer, welke weg mag ik gaan? Wat is de beste keuze? Wat is Uw wil met mijn leven?’

Gods plan. De waarheid is dat we elkaar niet kunnen vertellen wat voor toekomst er in het verschiet ligt. En al helemaal niet welke keuze we in een bepaalde situatie moeten maken. Maar misschien is het ook niet altijd de vraag welke weg we inslaan in ons leven. Het draait misschien meer om de vragen: Hoe leven we? En hoe maken we onze keuzes?
Er is een uitspraak  van Maarten Luther: ‘Al ken ik niet de weg die God met mij gaat, ik ken wel mijn Gids.’
En dat doet denken aan Psalm 23. ‘De Heer is mijn Herder.’ We mogen leren geloven als een schaap. Een schaap dat  zich laat leiden door zijn herder en dat luistert naar de stem van de herder. Een schaap is veilig onder de hoede van de herder. Op diezelfde manier mag je erop vertrouwen dat God jouw Herder is. Hij waakt over al Zijn schapen, en dus ook over jou. Waar je ook doorheen zult gaan, wat er ook in het verschiet ligt, God zal bij je zijn.

Vragen of God jou de weg wil wijzen is een prachtig gebed dat getuigt van vertrouwen, veiligheid, gehoorzaamheid en afhankelijkheid. Soms opent God een deur of spreekt Hij door mensen in jouw omgeving. En soms maken we weleens een keuze waar we achteraf spijt van hebben. Zodat het lijkt alsof de Herder ons terugroept. Maar net als een schaap dat afdwaalt, mogen we op onze ontdekkingstocht in het leven daarvan leren, opnieuw richting vinden, de moed hervatten en biddend zingen:

Heer, wijs mij Uw weg en leid mij als een kind,
dat heel de levensweg, slechts in U richting vindt.
Als mij de moed ontbreekt om door te gaan,
troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan.

A. Wolfs

 

terug
 
 
 
Digitaal Kerkblad
https://kerk-alteveer.jouwweb.nl/
 
Kerkdienst Bekijken of beluisteren
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.