PKN
Protestantse gemeente Tange-Alteveer
 
Ter Overdenking
01 jul 2024 Ter Overdenking
Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.
Niemand komt tot de Vader dan door Mij.
Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien. (Johannes 14: 6-7)
In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw hield de midden-standsvereniging in Pekela in de decembermaand een actie waarin een zekere Mister ‘X’ een belangrijke rol speelde. Onherkenbaar deelde hij enveloppen uit waar zomaar eens een prijs in zou kunnen zitten. Zo was Mister ‘X’ een geliefd
persoon met een mysterieus tintje. Veel mensen kijken op die manier naar God. Hij is voor hen een Mister ‘X’, wel aanwezig maar onherkenbaar en je moet maar afwachten of je iets van Hem ontvangt. Heb je dan een goed beeld van God? In de Bijbel gaat het vaak over Zijn grootheid.
Over de grote gaven die Hij aan ons mensen geeft. Maar als wij God alleen maar zien als een mysterieus figuur die af en toe een presentje uitdeelt doen wij onszelf en bovenal God tekort.God is niet op afstand blijven staan, maar heel dichtbij gekomen.

Hij heeft zich geopenbaard in Zijn Zoon: Jezus Christus.En Jezus zegt dat als je Hem kent je ook de Vader kent.
God laat zich kennen in Jezus. Hoe is Jezus dan? Hij is Gods Zoon, vol heerlijkheid en macht.
Maar Hij is mens geworden, waarbij Hij de gestalte van een slaaf heeft aangenomen (Fil. 2: 7-8), een hele gewone man en toch heel bijzonder.
Waarom? Omdat Hij geen zonde deed (Hebr. 4:15). Die hele gewone en toch zo bijzondere man is vol van heilige liefde voor zondige mensen.
Hij heeft Zijn leven gegeven, door Hem mogen wij God kennen. Sterker nog: we mogen door Jezus bij God horen.
Hij wil een ieder die in Hem gelooft zien als Zijn kind. God is dus geen mysterieuze mister ‘X’. Wel is Hij de hemelse Vader die vol heilige liefde op ons betrokken is. Wilt U Hem beter leren kennen? Zoek Hem dan in het gebed, onderzoek Zijn Woord aan u geschreven en vertrouw je aan Hem toe.

Ds. Jan Admiraal
terug
 
 
 
Ere Dienst 21-07-2024
meer
 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.